Mitt i allt julstök.

När man ska fixa granen ser man sådant man kanske inte borde se. En adlibris kartong...








Dan före doppare dan!

Dagen innan. Imorgon är det först kyrkan som gäller (typ 9.30), paket öppning med familjen, kalle anka, här hade Daniel tänkt träna, släkten kommer, mat, paketlek med släkt och andra spel, mys.

Så ser min julafton ut. Nu är alla alla alla paket inslagna, allt pynt uppe och snart även julgranen klädd. Jossan står bredvid mig och checkar att alla paket är klara. Snart ska vi ut och skotta snö, och sedan äta något icke juligt. Jag och mamma vägde oss nu, för att se vad vi väger innan och efter jul haha.


Dan före dan före dopparedan

/\
Precis, julen är här....snart. Igår var jag i alla fall på torp med Stina och Evelina och fixade de sista julklapparna. Sedan var det ut i snön som gällde. Vi var ute i flera timmar. Vi hittade en ny backe (typ mördar backe). När vi såg den först så såg det ut som en skidbacke, men när vi väl kom upp till den, när vi kämpat genom skog och över berg, så var den alldeles för brant och läskig. Evelina var väl den som vågade mest, och åkte tefat nerför den. Senare kom Oliver och Kevin ut också, då vi åkte i Kevins backe.

När jag och Stina sedan kom in igen slog vi in julklappar och fixade.






Kina spel.

Det blev kina spel istället. "Man typ hoppar med kulor".


Hos Martinssons.

På grötmiddag hos Martinssons. Sitter i soffan med Oskar och Christina och ser på någon dålig film som vissa var tugna att se. Men sedan ska spela travspelet haha.


Bytt header + bakgrund.


Dagen hos Stina.

Det var mysigt, det var kul och det var bra. Sammanfattning: Underbar dag.


Ut i snön var det. En riktig jul med snö upp till knäna.


Och ut på isen bar det.


Mini rock.


-II-


Stina love presenter


Skolavslutning.

Nu är det kvällen före. Kvällen före skolavslutningen. Kom nyss hem från Evelina, där jag, Marika, Julia, Lise och Evelina fixade våra naglar till imorn. Kläder är fixat och allt är klart. Hoppas jag. Lise och Evelina ska i alla fall komma hit imorgon kl. sex på morgonen för att locka håret m.m. Så jag får ta och gå upp vid sex imorn.

Efter skolan bär det hem till Stina med vänner. Vi ska köra julklappsleken, ta kort, fira Stinas födelsedag och äta massa, som vi alltid gör när vi är med varandra.


Sommarskolavslutning 2009


Julspel.

Vart man än går är den där, julkänslan. Snö. Ännu mer julkänsla. Det känns så skönt. Jag älskar verkligen julen. Så mysigt. Men nu ska vi inte tänka på det.

Innebandyn gick ganska bra. 1 vunnen, 1 förlorad och 1 lika. Men det räckte inte ändå fram till semifinal. Så imorn får man sitta i gymnastiksalen halva dagen utan att något av ens egna lag spelar. "Jätte kul". Funderar på att se på film istället, men ingen är med mig, så det får la bli bandy ändå.

Julspel imorgon, näst sista övningen (a)

+ att Elin åkte igår. Hon ska vara borta ändå tills skolan börjar igen. ETT HELT LOV UTAN ELIN! Men det är väl bara att vänja sig, hon är nästan alltid borta på lov. Just när jag hade något roligt att berätta, som jag glömde under de 3 timmar jag var hos henne kvällen innan hon åkte. Hoppas du läser det här Elin, när du kommer hem igen.


Första snön. <3

Ny favorit låt - 18 and life, Erik Grönwall.
Men dear mr. president och glitter in the air med Pink är nog fortfarande högst på listan.

Lovsångsteam i kyrkan.

Precis kommit hem från fika och lovsång i kyrkan. Med Daniel som gör inbrott i den inbrottssäkra väggen och ett super team, kan det bli bättre? Julstämmningen fanns i alla fall där, och med söta lilla Trulls som piggade upp gudstjänsten, blev det ju ännu roligare.

Med detta vill jag säga att jag har haft en underbar morgon.





Julbak.

Julbak med fina människor är aldrig fel, så det var så det idag blev.

Ett litet julrim där, jag är ju så julig av mig. Man känner verkligen att julen är påväg nu. Julbak, julmusik, julglögg, julpynt, ja allt möjligt som har med jul att göra. Bara stämmningen.

Idag var det alltså julbak med Elin, Evelina, Marika och Lise. :) Vi bakade pepparkakor, pepparkaks hus, bountys, knäck och rischoklad. Allting blev faktiskt bra, även om hälften av chokladen blev tappad i det kokande vattnet typ 4 gånger och knäcken brändes vid (som tur var fanns Elin och räddade knäcken). Annars var det väl mest jag och Marika som bakade, haha.


The baking team.


Pepparkaks bak.


Färdiga pepparkakor, första plåten bränd som alltid.


Pepparkakshus.




deckare.

Fantasin flödar inte direkt, och det är inte så bra när en 8-14 sidors deckare ska vara inlämnad i morgon. Den har inte ens något namn.


trött efter långt och härligt bad.

Jag har precis badat och haft hårinpackning och massa mysigt. Imorn i skolan är det engelska prov. Egentligen även idrotts prov men det blev inställt som tur var.

De flesta av kakorna blev utlämnade idag också. Sen var det Marikas höstshow som gällde. Hon var jätte bra! Haha det var massa små barn också som var jätte söta. Typ emd, high school musical och kiss. Bilder kommer antagligen imorn.

Just det, vi slutade ju 11.25 idag, eftersom vi var i skolan på temadagen. Det var jätte skönt verkligen. Men imorn är det riktig skola.


det är nära nu.

Måste egentligen öva inför franska redovisning och teknik läxförhör, men orkar inte göra det just nu. Vi ska tydligen ha prov i ........ på onsdag också. Hatar't. Det går ju liksom inte att plugga till. Men jaja, betygen är ju nästan satta nu.

Dagen idag har vart jätte rolig. Det har inte hänt något speciellt, vi har bara skrattat väldigt mycket. Fick reda på ett prov och lite saker i syslöjden också som inte direkt gjorde mig ledsen.

Men nu måste jag plugga.



Gamla och nya headern. Kanske ska göra en ny nu, lite juliagare och vintrigare...


2012.

Med Elin bredvid mig som håller på och ramla och mysig musik i bakgrunden. Det är min kväll. Eller ah, nästan. Att vi snart ska på 2012 blev bestämt för någon timma sen. Sen ska jag sova här *vågen*. Okej, det är fult att skriva smylisar och *vågen* på bloggen, men jag orkar inte bry mig.
Idag har jag vart på fin släktmiddag hos farmor som fyllde i torsdags.
Jag kom nyss på att betygen sätts på fredag, så nu gäller det att vara en högpresterande elev (som det står på sims).
En söt liten Elin.

ginatricot.

Kan ju passa på att visa tröjan jag fick av Julia i present:

Lite roligt att den heter Juliette, när det var Julia som gav den till mig.



julkandern.

Ja, nu sitter jag här igen, 24 timmar senare och ska kolla på julkalendern. Det är mysigt och tradition även om den inte är så bra. Fixade så jag kan åka med stina. Haha igår när jag skuller åka med henne glömde hon hämta upp mig, så hennes mamma fick åka och hämta mig och vi kom typ 10 min försent.

Prov, läxor och plugg. Det är ungefär vad som står i min almanacka just nu. Inte så kul men snart är det jullov, så man måste hinna visa allt man kan nu för betygen.

Och vad gör man när man blir bortbjuden på pannkakor 7 på kvällen när man egentligen borde plugga? Inte tackar nej precis. Så igår var jag typ hos Elin i en timma. Sen bar det väg hem igen till plugg och twilight med syster.


Ni borde vara avundsjuka när ni ser hur bra jag har det när jag pluggar. Bakade snabbt lite chokladbollar som genast gör jobbet lite enklare.


julkalender

Nu sitter man här och tittar på det första avsnittet av julkalendern. Då har julkänslan riktigt kommit kan jag säga.
Kalendern heter superhjältejul och den handlar om Super Snälla Silver Sara och Stål Henrik!

Det slutade lite läskigt med att en gammal tant sa: super skurken någonting om jag får be. Nu ska jag gå och öppna luckan i kalandern, även om jag redan vet vad det är eftersom dom precis öppna den på tv.


RSS 2.0