Vinterland

 
Att kolla ut genom fönstret och allt bara är snö snö snö. Att något som kunde frambringa en sådan lycka för bara några månader sen nu bara känns ångestladdat. Att få ställa in alla planerade utomhusaktiviteter och stanna inne en hel dag. 

Trots att det är tråkigt är sådana här dagar så viktiga. Man får tid till att läsa ikapp, gå igenom viktiga papper och städa, ja ta igen allt det man inte vill göra alla vackra vårdagar. Så istället för att låta detta bli en ångestdag tycker jag att vi vänder det till en välbehövlig ta-det-lugnt-dag. Och framförallt accepterar att det får bli så ibland, för att orka med vardagen. 


En morgon i bilder

9:07 - vaknade trots att väckarklockan stod på 10:00. Blev sur, tänkte att det var bortslösad sovtid och låg kvar i sängen till alarmet ringde.

10:06 - bäddade sängen. Detta är förövrigt favoritdelen av mitt rum.


10:18 - sminkade mig med concealer och ögonbrynsskugga från MUS, foundation, bronzer, rouge och highlighter från Isadora, ögonskuggor från Urban Decay, mascara från L'Oreal och borstar från Real Techniques (tips tips!)
 
11:05 - åt frukost framför Desperate Housewives.

12:05 - satt på bussen på väg till jobbet och beundrade min fina klocka. 

Jeansjackan

 
 
Har varit på jakt efter en jeansjacka enda sedan våren tittade fram för första gången i år. Har tittat ÖVERALLT men inte hittat en enda som har fallit mig i smaken. Men igår sprang jag in en snabbis på en av Uddevallas två second hand-butiker och där, på barnavdelningen, hängde den perfekta jackan. Och tänka sig, ynka 35 kr fattigare blev jag. Bra köp. Annars är jag mest kattvakt om dagarna och trivs som fisken i vattnet. 
 
 

Mariannelund

 
 
 
I veckan åkte jag och Anna Goldenstone ca 30 mil österut, närmare bestämt till Mariannelund, för att kika på en folkhögskola. I höst ska vi nämligen gå bibellinjen där. Tänk att få bo i hus och korridorer som är uppkallade efter Astrid Lindgren - Saltkråkan (saltis), Bullebyn (bullis) och Körsbärsdalen (köttis). Jag och Anna fick äran att bo i saltis som var inrett med kakulugn och blommiga gardiner. Tänk att få tillbringa dagarna på ett ställe där alla är kristna. Tänk att få lagad mat tre gånger om dagen. Ja tänk, allt det ska jag få möjlighet till redan i höst. Jag är så otroligt peppad och tacksam över nästa termin!
 
Det var så roligt att få prata, och fråga ut, alla nuvarande mariannelundare. Några äventyrare skulle bege sig ut på överlevnad, vilket betyder att de skulle gå ut i skogen fyra och fyra med endast kläderna de hade på sig och en tändare som packning. Sedan skulle de stanna ute i skogen tills en ledare kom och sa att de fick gå hem igen, efter ungefär en vecka. De hade varken mat, sovsäck eller tält. Fick sådan respekt för de människorna. 
 
Nu längtar längtar längtar jag.

Vårinlägget

 
Kommer antagligen tjata om det här iflera månader nu, men jag älskar verkligen att våren äntligen är här. Tänk att kunna sitta ute på rasterna, kunna springa utan jacka och lyssna på pod (rekommenderar för tillfället Alex och Sigges podcast och Fredagspodden med Hannah och Amanda) ute i solen. Idag har jag letat både vårjacka och vårskor, utan resultat, och förra veckan kunde jag och mina bibeltejer sitta ute och disskutera Markusevangeliet medan vi träffades av de första solstrålarna denna våren. LIVET <3
 
Vårpirr:
Äta picknick med allt som är gott (exempelvis mango, vin, toffifee, smoothie, bananpannkakor)
Längta efter sommaren och allt vad den innebär
Kunna lapa sol genom fönstret på jobbet
Rastvakta fina barn som leker i vårvädret
Glädjas för varje nytt vårtecken

 

Kom våren, kom skratten

Precis som för två år sedan, då jag skrev här senast, är våren på väg med stormsteg. Och vet ni vad? Lika mycket som jag ser fram emot våren, trivs jag med vardagen. Sedan sist har jag tagit studenten, jobbat en höst på förskola, fått heltid på McDonalds och tillbringat ca en dag i veckan som vikarie/personlig assistent på en skola. 

Är så lycklig över att all pluggrelaterad ångest är över på ett tag och att jag nu själv bestämmer över hur mina dagar ska se ut och vad jag ska göra med mitt liv. Redan nästa vecka åker jag och Anna till Mariannelund för att kika på vårt framtida hem! Det ska bli otroligt spännande att få se en liten glimt av hur våra liv antagligen kommer se ut de kommande året. 

Tills nästa gång vi hörs får ni en bild på mig och Joseph en fin baldag i april.
 
 
 

RSS 2.0